Träningstights för löpning på vintern

Träningstights för löpning på vintern

Om du har tänkt ägna dig åt löpning utomhus på vintern här i Sverige är det klokt att välja ett par träningstights som passar för detta ändamål. För det första är det då en bra idé att välja ett par långa träningstights som täcker dina ben helt och hållet. Dessa kan då nämligen hjälpa dig att hålla värmen uppe. 

Vad mer är viktigt när det gäller träningstights på vintern? 

Att dina träningstights är långa och täcker hela benen är alltså det viktigaste när du ska löpa utomhus på vintern. Det finns dock ytterligare saker som dina träningstights gärna får ha när du ska jogga ute under vinterhalvåret. Bland annat får de gärna ha en borstad värmande insida eftersom detta hjälper dig att hålla värmen uppe när du vistas utomhus. Eftersom det även kan bli väldigt kallt om man börjar svettas utomhus på vintern är det också bra om de har en effektiv svett- och fukttransport. Med andra ord ska dina träningstights inte suga upp svett och fukt så att de blir tunga att bära, utan transportera bort det. 

Det är också bra om det finns reflexer på dina träningstights eftersom det kan bli mörkt mycket tidigt här i Sverige under vinterhalvåret. Det kan också handla om träningstights med ett reflekterande mönster som ger dig ökad synlighet i mörkret. 

Välj tights med en ficka 

Om det är så att du ska jogga utomhus är det också bra om du väljer ett par träningstights som har en ficka. Detta kan både röra sig om en ficka på insidan eller på utsidan. Det kan också handla om en eller flera fickor. Det som är viktigt är att du ska få plats med saker som dina bilnycklar och din mobiltelefon i denna ficka eller dessa fickor. Då slipper du nämligen hålla koll på dem när du är ute och joggar samt slipper behöva riskera att du tappar bort dem. Genom att ha en ficka på dina tights där du kan förvara dina saker kan du nämligen känna dig trygg och säker i det faktum att du har full koll på var de är någonstans. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *