Lyckad badrumsrenovering, ett riktigt lyft för hemmet

Lyckad badrumsrenovering, ett riktigt lyft för hemmet

Det går inte att komma ifrån att man tillbringar mycket tid i badrummet under en livstid. Det är här man börjar och avslutar dagen. Många älskar att stiga in i ett vackert badrum på morgonen och ta sin morgondusch. Många drömmer också om ett personligt och vackert badrum bortom det klassiska vita kaklet. Badrumsrenovering tar tid, det krävs många gånger proffs och det är inte direkt billigt. Det är bra att anlita proffs för då vet du att resultatet blir professionellt och dessutom slipper man problem med försäkringsbolag och fuktskador.

Det romantiska badrummet, mångas dröm

Trender kommer och går men vissa består. Det är något klassiskt över att renovera badrummet så det blir vackert romantiskt och retro. Satsa på annat än det klassiska handfatet i vitt och välj istället ett vackert utformat handfat i brons eller varför inte någon vacker mineral? Vid badrumsrenoveringen kan du då med fördel välja ett marmorgolv för den där lyxiga känslan. Du kan också hitta unika badkar med eleganta lejonfötter utan att behöva bli ruinerad. För den som föredrar en dusch går det lätt att välja en blandare som ser sådär härligt retro ut. Sen är det bara att dekorera med orientaliska duschdraperier.

Stram och stilren känsla efter badrumsrenovering

En del vill ha en stram och minimalistisk känsla i badrummet. När man ska göra en badrumsrenovering ska man då satsa på svart och vitt. Svart och vitt kallas även ”Salt och peppar”-stil. Det ger lite extra effekt om du då väljer att plocka in lite detaljer som sticker ut. Det kan vara genom att montera en tuff takdusch i mattsvart färg mot ett vitt kakel. Duschslangar behöver inte alls vara i vit plast eller glansigt rostfritt. Det går också att välja lite spännande form på kakel och gärna ett blankare kakel som kan matchas med ett svart matt kakel. De som arbetar med att renovera badrum kan hjälpa dig med färg och form.

Värt att tänka på

Det är bra att tänka långsiktigt när man renoverar badrum. Givetvis ska man följa sin egen stil men det är inte fel att ställa sig frågan om man kommer tröttna på det nya kaklet om en månad. När man planerar att göra badrumsrenovering är det bra att kika sig omkring för att hämta tips och idéer från olika håll. Anlitar man en firma kan de oftast hjälpa till med färg och form, så våga fråga.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *