Säkerhet och referenser

Vi är stolta över att representera AngelSounds, den marknadsledande ultraljudsmonitoren för hemmabruk. Vi är också övertygade om att erbjuda den bästa och säkraste ultraljudsmonitor på marknaden. AngelSounds produceras av Jumper Medical Equipment, ett av världens mest välrenommerade tillverkare av ultraljudsenheter till både det professionella och hemmamarknaden. Jumper är leverantör till ledande sjukhus över hela världen och användar ledande teknik i sina produkter. Du kan hitta samma teknik i ultraljudsmonitorene til hemmabruk som för den professionella marknaden. Vi är därför övertygade om att ge dig den bästa kvaliteten.

Säkerhet
Angelsounds är både CE (EU) och FDA (USA Food and Drug Administration) godkända. Dessa godkännanden är en kvalitetsstämpel på hälsa, säkerhet och miljö. Inte alla ultraljudsmonitorer på marknaden har båda dessa godkännanden.
Vi har också bevis på säkerheten genom oberoende tester.

Forskning
Ultraljudsteknik har använts i över 40 år utan att ha funnit några skadliga effekter på människofoster. Men användningen rekommenderas från den andra trimestern, både för att undvika användning i utsatta veckor när fosterets organ bildas och eftersom hjärtljud är lättare då att hitta.
Det finns flera studier som gjorts på ultraljud under de senaste åren, men hittills har ingen har funnit att fostret skadas av ultraljud.

 
Universitetet i Bergen, Norge, har genomfört en studie om användningen av ultraljud under graviditeten, kallas DiaDoppler studien:

"Forskning som för närvarande finns, tyder inte på att ultraljud, som används av gällande riktlinjer, har skadliga effekter på fostret."

Detta påstående stöds av The Cochrane Library, bland annat i "Ultraljud för foster bedömning i början av graviditeten."Här går en expert genom vad som finns av forskning och utför en analys av resultaten, en så kallad översyn. "Det finns ingen resultat som tyder på sämre utfall för barn i livmodern undersöktes med ultraljud, antingen vid födelsen eller under barndomen och tonåren "
Dr. Med. Agnethe Lund - DiaDopplerstudien KKB

Det rekommenderas att inte överstiga användningen mer än 5-10 minuter åt gången och använda doppler först från andra trimestern.

Uttalanden av experter
WHO (Världshälsoorganisationen) anser att användning av ultraljud / doppler säkra under graviditeten
Detta säger WHO