FAQ

FRÅGOR OCH SVAR

När kan jag höra barnets hjärtljud?
Barnets hjärtljud kan vanligtvis hörs från andra trimestern och framåt. Första gången du använder AngelSounds, placera den strax ovanför blygdbenet. Ibland måste den hållas i en vinkel för bästa signal. Du kommer att upptäcka att du blir mer säker på din bebis position efter några gånger användning.

Jag hör ett hjärta, hur kan jag veta om det är barnets eller mitt hjärtljud?
Känn din puls samtidigt med ljudet du hör, om ljudet bankar i linje med denne är det ditt eget hjärtaljud du hör. Barnets hjärtljud har en snabbare takt och är normalt mellan 110 och 160 slag per minut. Det låter nästan som ett tåg eller en galopperande häst.

Vad kan vara fel om jag inte hör barnets hjärtljud?
Det kan finnas flera skäl till varför du inte hör hjärtljuden med AngelSounds. Batteriet kan vara tomt eller enheten kan vara trasig. Om du hör ditt eget hjärtljud med AngelSounds, fungerar enheten. Ett annat skäl är att barnet är i en ovanlig position i magen. Kontakta din läkare / barnmorska om du är orolig.

Hur ofta / hur länge kan jag använda AngelSounds?
Du kan i princip använda AngelSounds så ofta du vill. Men vi rekommenderar inte att använda den för länge, helst inte mer än några minuter varje gång.
Ultraljud har använts i över 25 år och det är upp till nu inga tecken på negativa effekter. Det är dock rekommenderat att inte använda ultraljud i för långa perioder.


Behöver jag ändå ta en läkarundersökning när jag använder AngelSounds?
Angelsounds bör inte ersätta medicinska undersökningar, bara komplettera den. Du kan höra bebisens hjärtljud hemma med Angelsounds mellan de medicinska undersökningar för att lugna dig själv och njuta av upplevelsen. Om något gör dig osäker, tala med din läkare eller barnmorska.

Rekommenderas det att använda ultralydgel med Angelsounds?
Vi rekommenderar ECO ultralydgel eftersom det ger den bästa friktion och bästa ljud. Alternativt kan också body lotion, babyolja, Aloe Vera eller glidkräm användas.

Hur ska enheten tvättas?

Det rekommenderas att rengöra apparaten efter användning. Använd en fuktig trasa för att avlägsna gel rester och en torr trasa för att torka enheten. Du kan också desinficera enheten om så önskas. Vi rekommenderar en trasa med alkohol eller ett milt desinfektionsmedel.

Vad kan vara fel om apparaten inte fungerar?
Angelsounds är nästan underhållsfri. Du bör ändå undvika att enheten är i kontakt med direkt solljus. Om enheten har skador eller har tappats, använd inte apparaten. Om enheten ser oskadad ut och inte fungerar, kan enheten vara skadad. Skicka sedan tillbaka till säljaren eller fabriken i originalförpackning med bifogad kvitto. Garantitiden är 6 månader från inköpsdatum. Garantin gäller inte för missbruk eller ved försök att reparera apparaten själv.

Vilka batterier användas i AngelSounds?
Du får ett batteri med köp av AngelSounds. Det varar normalt i 500 minuter, vilket motsvarar 8 timmar. Om du behöver ett nytt batteri, använd en 9 volts batteri (IEC6F22).

Hur säker är Angelsounds?
AngelSounds är både CE-godkänd (uppfyller EUs krav för hälsa och säkerhet) och FDA-godkänd (godkänd av US Food and Drug Administration). För tekniska specifikationer, vänligen besök sidan med produkterna.
Alla elektriska apparater udsender strålning i olika grader. Användning av Angelsounds 50 gånger, är motsvarande att sitta framför TV´n i två timmar.
Diagnostiskt ultraljud har använts i över 25 år och för närvarande finns inga bevis på negativa effekter på dessa instrument.


Hur säker är jag på att jag inte köper en olaglig kopi?
I likhet med andra starka och populära varumärken finns tyvärr olagliga förfalskade varor av AngelSounds på marknaden. De ser vid första anblicken identiska ut, men är inte CE-godkända, har inte samma teknologi och är därför olagliga. Vi vet inte om dessa kan vara farliga att använda.

Det rekommenderas därför att köpa AngelSounds genom en auktoriserad återförsäljare eller Angelsounds officiella online-butik där du är garanterat äkta produkt.